Автор: Калина Андролова за Гласове Следвайте ни в ТелеграмЗа седем месеца кабинетът

...
Автор: Калина Андролова за Гласове Следвайте ни в ТелеграмЗа седем месеца кабинетът
Коментари Харесай

Костадин Костадинов пред Гласове: За седем месеца кабинетът „Петков“ срина държавата

Автор: Калина Андролова за " Гласове "  Следвайте ни в Телеграм

За седем месеца кабинетът „ Петков “ срина страната! Медийната бухалка е в ръцете на американското посолство, то управлява медийния пазар, то дефинира какво ще чуе и какво няма да чуе българското общество. Това е истината.

Американците са наложили тотална осведомителна тирания в страната ни. 

Съединени американски щати имат интерес България да бъде безусловно раздробена, атомизирана, разпрашена. Прилагат тактиката на изгорената земя. В момента политиката на Съединени американски щати е съществена опасност за вътрешния, за гражданския мир в България.

Каква работа има шефът на „ Информационно обслужване “ Ивайло Филипов да върви в Съединени американски щати по време на акция? Този човек би трябвало да бъде разследван от ДАНС. И би трябвало да бъде отхвърлен от поста незабавно. Незабавно! В името на националната сигурност. Смятам, че се приготвя брутална имитация на вота.  

„ Възраждане “ слага като искане пред „ Информационно обслужване “ достъп до софтуера за броенето на гласовете.  
Американците са наложили тотална осведомителна тирания в страната ни. Мачкат всичко и всеки, и провеждат тролски акции за наклеветяване на всеки техен конкурент.

- Г-н Костадинов, по какъв начин ще коментирате изтеклия отчет на служебния финансов министър за бъдещи ликвидни проблеми, в случай че не се подхващат рестрикции? И въобще какво мислите за икономическите случки на кабинета „ Петков “? 

- Това е повтаряне на информацията, която излезе отново от финансовото министерство предходната година, в края на декември, когато се разясняваше бюджетната рамка за 2023 година Тогава в тригодишната прогноза за развиването на обществените финанси Министерството на финансите показа отчет, че с цел да можем да поддържаме същия размер обществени разноски, планувани в бюджета, би трябвало да теглим всяка година заем от 15 милиарда лв.. Иначе казано за три години дългът на България ще се усили с повече от 150%. В момента дългът е към 40 милиарда лв.. И ще стане плюс 45 милиарда от горната страна. Заради безумната политика на Политическа партия, „ Доносническа България “ (държа да го оставиш „ Доносническа България “!), Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Това не е скандал, а повтаряне на нещо, казано преди няколко месеца, само че тогава нито една медия не обърна внимание. Показателно е за детското равнище на родната публицистика. Ние от „ Възраждане “ направихме специфична конференция, коментирахме въпроса и казахме, че това е извънредно пагубно за страната, тъй като скоро ще се постанова да теглим заеми, с цел да плащаме пенсиите на българите. Веднага ни упрекнаха в обезверение, споделиха, че това не е правилно, че всяка страна тегли заеми, емитира задължения и всичко си е напълно обикновено. Даваха за образец Съединени американски щати, че имали дълг не знам си какъв брой трилиона $ и прочие Тогава най-важното за българските медии беше дали ще има държавно управление. И този водевил концентрираше вниманието на обществото, а сериозната тематика за рухването на обществените финанси беше отстранена. Трябва да подчертая, че обществените ни финанси са проблематични сега единствено и само поради политиката на кабинета „ Петков “. За седем месеца този кабинет срина страната! Основната му виновност беше в унищожаването на икономическите ни връзки с Русия. Заради прекомерните антируски дейности на кабинета „ Петков “, България понесе доста по-голям удар в сравнение с другите европейски страни. Ние предупреждавахме още тогава, че това не би трябвало да се прави, само че все пак кабинетът „ Петков “ го направи.

Аз зададох въпроса в Народното събрание: когато налагате тези наказания, кой ще заплати цената? Сега виждаме цената. Миналата година на 24 февруари България на процедура влезе във войната против Русия с налагането на наказания и всичко останало. Година и месец по-късно към този момент приказваме за положение на предфалит на страната. Решението за нас се състои в три неща, които би трябвало да се създадат. Първо, да се отстранен глобите против Русия. Второ, да се поеме ангажимент да не се влиза в еврозоната в никакъв случай. И трето, би трябвало да се отвори една част от запаса, с цел да се влагат свежи пари в българското произвеждане. Ние към момента можем да поемем този удар, който ни се случва и то освен в нашата стопанска система, само че и вълната, която идва от международната стопанска система, занапред ще се развихря голяма финансова и икономическа рецесия, която към този момент потегля от Съединени американски щати, ще мине и през Европа. Можем да излезем без огромни вреди, тъй като имаме огромен запас и лична валута, нещо, което другите страни в Европейски Съюз нямат. Ако тръгне да потъва Германия, другите страни ще потънат и те, без значение какъв брой са добре, тъй като са скачени съдове. Бундесбанк приключи на загуба за първи път от Втората международна война насам. Докато ние не, тъй като имаме лична валута. 

- След една нощ на размисъл въпросната министърка анулира личния си отчет. Явно натискът през медиите си свърши работата. Каквито и обстоятелства да се извадят, те се отстраняват през медиите. Как може да се промени системата на медийно изкривяване, става дума за една медийна бухалка и за махленски рекет? Ако не стане на тяхното, излизат на улицата и се върви към цивилен конфликти. 

- Това е последната фаза. Но тактиката на Политическа партия и „ Доносническа България “ е тъкмо тази, те желаят революция. Казвате, че министърката се е отрекла от думите си. Този отчет не е бил за обществена приложимост. Докладът беше вътрешноведомствен и беше изнесен. Заради това видяхме поредност от несъответстващи дейности на финансовото министерство. Опитват се да замажат обстановката, само че духът от бутилката е изтърван. Медийната бухалка на Политическа партия и доносниците в действителност не е тяхна. Те просто са прислужници и лакеи на тези, които имат медийната бухалка. Медийната бухалка е в ръцете на американското посолство, то управлява медийния пазар, то дефинира какво ще чуе и какво няма да чуе българското общество. Това е истината. Американците са наложили тотална осведомителна тирания в страната ни. Мачкат всичко и всеки, и провеждат тролски акции за наклеветяване на всеки техен конкурент. Имат си съответните компании, имат си фабрика за тролове и прочие Всъщност те са измислили тази игра, доста са положителни в нея. Но за какво все пак губят в България?! Защото българското общество през последните 33 години ужасно доста се напари и то не има вяра към този момент на това, което се приказва в националните канали. То търси обезверено най-различни други типове източници на информация и ги намира. Защото едно от хубавите неща, които се случиха в България през въпросните 33 години е, че най-малко имаме осведомителна независимост. Тя е сложна за постигане, тъй като осведомителната среда е нечиста. Трудно е да се отсее сеното от плявата, само че който търси намира. Много българи започнаха да схващат истината. И тъкмо по тази причина американците постепенно, само че непроменяемо губят позиции в нашата страна. Надявам се изборите да покажат това. 

- Политиката на кабинета „ Петков “ наподобява ли Ви инцидентна, примерно от незнание, или можем да мислим за сюжет за хаотизиране и банкрутиране на страната. За слагането й под надзор от интернационалните институции, Европейски Съюз, МВФ и пр. 

- Това е сюжет за хаотизиране, да. Балканите още по време на Втората международна война са известни по думите на Чърчил като „ мекото подкоремие на Европа “. Оттук стартира възходът на Третия райх и отново тук завършва, тъй като тук са му последните издихания. Разклащането на България ще разклати и Европейски Съюз. Американците са в комплицирана обстановката, виждат, че не могат да останат доста дълго на повърхността. Единственото, което може да замаже тяхното положение, е нестабилното състояние в Съединени американски щати да се придвижи и в Европейски Съюз. Защо България е толкоз значима и специфична за Съединени американски щати? Те от години организират целенасочена политика на десоциализация, на цялостна деградация на българската страна и превръщането й в територия. Има една елементарна причина. България е единствената страна в Източна Европа, която има исторически аргументи да харесва Русия. Да си го кажем напряко. Огромната част от българския народ не вижда в Русия зложелател. Като цяло българите имат позитивно към неутрално отношение. И това нещо няма да се промени. Американците се пробват да постановат антируска агитация, само че тя доближава до нервност. Защото главната цел, основаването на антируски настроения, не се реализира. Напротив.

Създаде се една фракция от зомбирани психодесни хора, на които голямата част от естествените български жители се подиграват. И с право. Виждайки неуспеха си в тази осведомителна война против публичното схващане в България, Съединени американски щати ще употребяват правилото на Сталин, има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем. Има страна, има проблем. Няма страна, няма проблем. Точно заради тази причина Съединени американски щати имат интерес България да бъде безусловно раздробена, атомизирана, разпрашена. Така работят отстъпващите войски пред превъзхождащия ги зложелател. Когато видят, че не могат да спрат врага, те ползват тактиката на изгорената земя. Не му оставят нищо, изгарят всичко, унищожават всичко, взривяват всичко. И врагът, даже да завоюва войната, получава една обезлюдена опустошена територия, която не може да му послужи като база. Това вършат американците сега. Те виждат, че стартират да губят позиции, че ще бъдат принудени да правят отстъпка от България и тъкмо затова ще създадат всичко, с цел да унищожат нашата страна. Ето за какво сега политиката на Съединени американски щати е съществена опасност за вътрешния, за гражданския мир в България. Не се колебая, че в обстановката, в която се намира фронта в Украйна, където руснаците бележат триумф след триумф, няма да се поколебаят да провеждат провокации, с които да настървят публичното мнение в България против Русия. Те са майстори на провокациите. Такива провокации са правили постоянно през годините обратно във времето. С такива провокации са обосновавали включването си в поредност от войни. Една от тях напомням е по време на напрежението във Виетнам през 1964 година Тогава Съединени американски щати си провеждат сами произшествия на конфликт на свои бойни кораби с виетнамски торпедни катери в Тонкинския залив. Използват това за предлог, с цел да се включат във Виетнамската война. Не изключвам нещо сходно да се случи и в България. Примерно някой ден някоя ракета, изстреляна неидентифицирано от кое място, да удари жилищен блок, хипотетично да кажем във Варна, или да се случи някакъв гърмеж на газопровод, както стана със „ Северен поток “ или нещо друго, тогава цялата истерична американска агитация ще го раздуха и ще го разгласи за удар на руснаците. Ще стартира да се развява знамето на войната и така нататък Ето основаване на мотив! Това обаче отново няма да подейства. Защото българите ще бъдат наясно с истината.

И аз не инцидентно го споделям в този момент, тъй като желая авансово да предупредя нашия народ. Обаче! Това ще даде опция на „ партията на войната “ да упрекна всички нас, които не се поддаваме на провокации, че надали не сме предатели. И тогава Съединени американски щати в действителност ще ни вкарат в революция! И това е финалната цел на американските сътрудници в България. Под „ американски сътрудници “ имам поради всички партии без „ Възраждане “, както и неправителствения бранш, всичко, което дълги години е било на хранилка в американското посолство, и което и в този момент продължава да се устоя от американското посолство.   

- Социологията споделя, че ПП/ДБ са първа политическа мощ. Повдигате въпроса за Ивайло Филипов, шефът на „ Информационно обслужване “, че бил в Съединени американски щати, какво подозирате? 

- Не имам вяра на социолозите. Вярвам на това, което слушам от хората, когато обикалям страната. Не виждам къде е тази поддръжка на Политическа партия и „ Доносническа България “. Много е значимо какво ще се случи при броенето на бюлетините. Това, което доста ме тормози е, че напълно скоро, преди седмица-две лицето Ивайло Филипов, който е началник на „ Информационно обслужване “, се прибра от Съединени американски щати. Аз считам, че неговото пътешестване до Съединени американски щати въобще не е инцидентно и че той е ходил на инструктаж. Каква работа има шефът на „ Информационно обслужване “, който е най-важният човек в страната по време на избори, да върви в Съединени американски щати точно в този миг. Нека напомня, че ЦИК не брои гласовете. Брои ги „ Информационно обслужване “. ЦИК просто провежда изборния развой. Ведомството на Ивайло Филипов ще дефинира кой ще е спечелилият на изборите. Каква работа има той в Съединени американски щати? Това е невиждана интервенция. Той и преди е ходил. Но имам съответни данни за настоящето му пътешестване, прибрал се е на 6 март. Тоест акцията стартира и той отива на инструктаж. За мен този човек Ивайло Филипов би трябвало да бъде разследван от ДАНС. Трябва да бъде отхвърлен от поста незабавно. Незабавно! В името на националната сигурност. Аз желаех среща с него през нашите секретари. Изключително безочливо ни беше казано, че би трябвало да желаяме среща документално, като уточним какво тъкмо имаме поради, защо ще приказваме и прочие Това, което „ Възраждане “ слага като искане, е достъп до софтуера за броенето на гласовете. Искаме да забележим този програмен продукт по какъв начин работи. Не съм сигурен дали и ЦИК въобще имат достъп до този програмен продукт. Или дали някоя партия има достъп. Иинтересно е, че партиите нямат достъп до „ Информационно обслужване “. „ Възраждане “ няма достъп и до ЦИК. Ние към този момент трета година сме в Народното събрание и отново ще влезем, и нямаме представител в ЦИК. 

- Тогава кой има достъп до „ Информационно обслужване “, кой управлява тази конструкция? 

- Според мен единствен достъп има американското посолство. Няма кой различен. 

- Ха ха. Сериозно запитвам. 

- И аз напълно съществено давам отговор. Ние предходната година, когато бяхме в акция, изпратихме двама души от нашите кандидат-депутати, които са в Комисията по превоз и известия, с цел да изискат диалог с „ Информационно обслужване “. И знаете ли какво се случи тогава? ИЗВИКАХА ПОЛИЦИЯ И ГИ ИЗХВЪРЛИХА ОТ СГРАДАТА. По-лесно можеш да влезеш в постройката на ДАНС или на някои други секретни служби, в сравнение с в постройката на „ Информационно обслужване “. Затова още един път споделям: лицето Ивайло Филипов би трябвало неотложно да бъде отстранено от позицията, която заема, и надлежно да бъде разследвано от ДАНС. Между другото, показвам тази позиция на „ Възраждане “ напълно изрично. Смятам, че се приготвя брутална имитация на вота. Смятам, че процентите на „ Възраждане “ са доста по-големи. Виждам го. Аз обикалям страната непрестанно. 

- Понеже споменавате ДАНС, мислите ли, че нашите служби са готови за новите рискове, за новите промени в света, за хибридните практики на десуверенизация, да вземем за пример случая, който посочвате с „ Информационно обслужване “, е точно такава мека намеса.

- Нека да кажа непосредствено. Считам, че са готови, само че несъмнено са следени. С други думи, те са готови, само че няма да ги оставят да си свършат работата. Това е истината. Просто нашите служби не са под контрола на българската страна. Те са под контрола на американския дипломат. Това е истината. „

- Ползват ли се службите за частни действия на управниците? Събиране на компромати, с цел да махнат този, да сложат оня. 

- В страната единствените, които приказваме за политики сме ние. Всички останали се занимават с обикновени неща, да махнем техния човек, да сложим нашия за началник на организацията и прочие И аз това нещо го следя към този момент трета година, откогато сме в Народното събрание. Останалите партии не разясняват политики, в никакъв случай. Когато беше конфликтът в Народното събрание за избор на началник на Българска народна банка, имаше две кандидатури – на Гюров и на Каримански. Получихме покана за диалози. Ние се отзовахме и казахме, че имаме две условия, с цел да подкрепим претендента. Едното беше претендентът да съобщи, че България не би трябвало да влиза в Еврозоната. Другото беше, че претендентът би трябвало да направи нужните дейности, с цел да прибере българския златен запас назад в Бългрия. Защото сега 27 тона от българското злато се намира в трезорите на частна банка в Лондон. Българска народна банка ми дават отговор, че получаваме приходи като рента в злато.

Иначе казано, когато е в България, то не носи никаква рентабилност. А като го държим в Лондон, получаваме всяка година рента в размер на еди-колко си златни унции. Да, това фактически е по този начин. Получаваме лихви, които на фона на огромната вноска са оскъдни. Но въпреки всичко, в тази ситуация става дума за национална сигурност. Държава, която си държи националния запас отвън своята територия, на процедура се е отказала от него. Но когато поставихме тези две условия на двамата претенденти, Гюров и Каримански, и двамата обявиха: „ Не, не, това не е съществено! Кажете нещо друго, примерно да ви дадем някой подуправител. “ За следващ път стана ясно, че само „ Възраждане “ приказва за политики, а всички останали приказват за позиции. Те не се интересуват от нищо друго с изключение на от позиции и от парите, които могат да откраднат от тези позиции. Това е. 

- Може ли да има в идващия парламент някакво обединяване зад държавно управление на националното избавление, зад експертен кабинет и прочие? 

- Единственото държавно управление на националното избавление ще е държавното управление на „ Възраждане “. Друго държавно управление такова няма по какъв начин да има, тъй като другите партии нямат такава цел. Те не са програмирани за това. Те се вкарват в Народното събрание, с цел да деградират и хаотизират българската страна, да я унищожат. Поради тази причина това, което ние от „ Възраждане “ би трябвало да създадем, в случай че не можем да управляваме, е да няма държавно управление и да отидем на нови избори наесен. Защото, в случай че има държавно управление, то ще е директно формирано от американския дипломат, директно назначено от него и подбрано с една единствена цел – да вкара България във войната против Украйна. Ето за какво още веднъж желая да кажа на гласоподавателите: всяка бюлетина за ГЕРБ, „ Продължаваме подмяната “, „ Доносническа България “, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, „ Български параход “ на дядо Стефчо (казвам го с пренебрежение и усмивка) не е бюлетина, това е повиквателна! 

- Ролята на Съединени американски щати е ясна. Но този безпорядък не се ли подклажда и от едно нашенско задкулисие, две олигархични клики си основават проксита, бият се между тях, вършат си номера, поставят или махат прокурори?

- В България няма олигархия. В България има просто по-добре платени прислужници на американското посолство. Ние имаме назначени милионери, хора, на които са им дадени едни пари и които сега оправдават съществуванието на тези пари с верноподаничество към Вашингтон. Това е истината. 

- Въпросът е, че ГЕРБ и ПП/ДБ мощно си наподобяват по евроатлантическите си пристрастености. Загадка е за какво не могат да създадат кабинет дружно, а ПП/ДБ са ужасно гневни, чак глупавати в този дебелоглав. Аз приписвам това на олигархичното задкулисие, което взаимодейства с тези партии и ги направлява. Божков, Пеевски, Прокопиев, Бобокови, всеки против някой и т.н. 

- Всичките са метастази на американското посолство. Защото в България няма бизнес, който да не е повишен под богатствата настойчивост на американското посолство. Нека да си го кажем това нещо. Всички тези олигарси са основани от американците. И тъкмо заради тази причина те сега се състезават кой да бъде по-по-най-верен. А нашите родни олигарси доста добре знаят, че американците с едната ръка дават, а с другата вземат. Затова олигарсите ни са изцяло наясно, че това, което им е обещано, на следващия ден може да го няма. Вие споменахте Божков. Ами, ето, образецът с Божков е налице. Американците го гледаха напълно умерено по какъв начин развива своя бизнес, придобива запас и така нататък досега, в който им беше необходим. Когато спря да им бъде необходим, просто го изхвърлиха на боклука. Небрежно, с включването му в един лист. И го трансфораха в бежанец. Направиха това, активизирайки други свои марионетки в България против него. Само че тези марионетки, които изхвърлиха Божков от играта, в този момент сега също са застрашени да бъдат изхвърлени на собствен ред. Американците от време на време почистват кухнята си от такива към този момент незадоволително потребни, към този момент похабени прислужници. И това, че вакараха Горанов в „ Магнитски “, е директна подсказка към Борисов. Не изключвам разновидността Борисов да влезе в идващия лист. За подобен лист доста се приказва, в това число и вицепрезидентката сподели, че ще има идващ лист. И Зарков, министърът на правораздаването, и той сподели. 

- „ Магнитски “ е просто една бухалка. На всеки могат да измислят публикация, по която да го сложат в листата като обезсърчителен. Не може съвсем всички, сложени в листата „ Магнитски “ от Европа, да са в България. Има нещо преднамерено тук. 

- Защото за американците какво е значимо? Да изкопаят кървясъл трап сред Източна Европа и Русия. Ров, запълен с кръв на убити европейци и на убити руснаци, един до различен. И единствената страна, която сега им липсва в целия този антируски фланг, е България. Всички останали са подготвени, въоръжени, надъхани, макар че даже там популацията ще стартира от ден на ден и повече да се бунтува, тъй като и те не са в цветуща финансова обстановка. Но единствената страна, която към момента не им се е присъединила в картинката, е България. Повтарям, единствената страна! И това е поради пасивната опозиция на българския народ. От тази позиция за американците е извънредно значимо, първо, в България да има държавно управление. И второ, да бъде смачкана антиамериканската съпротива в лицето на „ Възраждане “. Те няма да се спрат пред нищо. Може да ни създадат и на нас някакви наказания, не знам. Може да провеждат някакви физически похищения. Американците умеят тези неща. Но няма да ни спрат. Всяко едно такова нещо единствено ще усили поддръжката за „ Възраждане “. Нещо повече, „ Възраждане “ ще се трансформира в общоевропейски флагман. Защото следващата година идват европейски избори и „ Възраждане “ ще взе участие в тях. Ще ги спечелим и ще имаме най-вече представители в европейския парламент. Там ще създадем своя парламентарна група с други представители, които са с нашите възгледи. Ние към този момент сме в контакт с най-малко 10 политически партии от 10 други страни. 

- Много хора смятат, че „ Възраждане “ в действителност не желае да ръководи, а просто да заеме политическо пространство и да бъде в играта, с цел да се облагодетелства от опцията от време на време да бъде решителен фактор в едно или друго парламентарно решение. 

- Аз обаче не мога да схвана въз основата на какво се приказва това, откакто ние от самото начало споделяме, че сме подготвени да управляваме. Още когато минаха предишните избори, декларирахме, че имаме подготвен състав на министерски съвет. Ние желаеме да управляваме. Ние призоваваме българските жители да ни дадат властта. Това е някакъв нонсенс. Ние от самото начало заявяваме, че желаеме да управляваме и някой внезапно споделя: „ Ама те в действителност не желаят да ръководят. “ 

- Това се появява, поради повдигането на нереалистични или популистки лозунги, излизане от НАТО, предоговаряне на присъединяване ни в Европейски Съюз и прочие Заради много живия антиамериканизъм. 

- Ама нищо популистко няма в това. Когато аз служих в казармата, нашата войска беше 48 хиляди души. Сега е 15 хиляди. Три пъти е паднала като човешки запас откогато сме в НАТО. НАТО ни разоръжи, НАТО ни ликвидира, НАТО не ни е дало нищо. За сметка на това ние сме дали четири американски бази гратис и невиждано в целия свят. Няма друга безвъзмездна американска база на никое място. Дори за базата Гуантанамо американците заплащат някакви алегорични 100 $ или нещо такова. Плащат на кубинците. А тук в България не заплащат. На фона на всичко това не може да назовем популизъм излизането от НАТО. Въпрос на национала сигурност. Целта на влизането на България в НАТО беше страната ни да се разоръжи. За да може да се аргументира добре това, че НАТО би трябвало да ни пази. Ние нямаме войска, тъй като НАТО го пожела. Нека да напомня на тези, които назовават нашите визии популистки, че изискването да влезем в НАТО беше да нарежем своите ракети. Ликвидирането на ракетните войски беше изискване номер едно, с цел да влезем в НАТО. Кой боен съюз желае да одобри страна, която като влезе в него вместо да го укрепва, го отслабва?! Естествено единствено този хегемонистичен съюз, на който не са му нужни съдружници, а са му нужни прислужници. Ние не желаеме България да бъде прислужник.

- Държавите в Европа схващат зависимостта си от НАТО, боен съюз доминиран в голяма степен от Съединени американски щати. Понякога се подвига тематиката за Европейски въоръжени сили. Но незабавно се покрива. Франция и Германия не могат да отхвърлят американския надзор, камо ли ние, които сме най-мъничките в ъгъла на Европа. Затова въпросът е доколко тезите на „ Възраждане “ въобще са реалистични? 

- Първо, не сме най-мъничките. Второ, какво значи, че нещо наподобява нереалистично. Австрия да вземем за пример, съседката на Германия, е отказала до момента няколко пъти да влиза в НАТО. И не е в НАТО. Какъв е казусът?! Австрия е по-малка от България като територия, като население е по-голяма. Германия беше победена страна във Втората международна война. И тя към момента е с доста забавен статут, тя няма личен цялостен суверенитет. На територията на Германия има британски, френски и американски бази. Руснаците се изтеглиха след 1990 година. Що не се изтеглиха и американците? Във Франция имаше доста съществено придвижване против НАТО. Генерал Дьо Гол извади страната от военните структури на НАТО, след това Ширак я върна. След като Съединени американски щати безусловно сложиха Макрон за президент на Франция, към този момент страната не е самостоятелна. Американците управляват напълно медийния пазар, те управляват напълно международния информативен поток, те са основали мрежа от свои сътрудници на всички места. Тази страна, която съставлява сега един голям геополитически израстък, управлява огромна част от най-богатите и най-развитите страни в света. Но това не може да продължава постоянно. В момента протестът на Русия се трансформира във все по-привлекателен и инфекциозен образец за огромната част от света. И виждаме, че в битката сред Русия, от една страна, и Съединени американски щати и Европа, въпреки това, печели Русия. Санкциите, наложени на Русия, нанасят вреди не на Русия, а на Европа, в това число на България, която е изправена пред банкрут. Три банки банкрутираха в Съединени американски щати напоследък. И това ще се очертае като начало на развой. Икономическите проблеми в Съединени американски щати съставляват колода от карти за Европа. Буташ една и падат всички. 

- В медиите се приказва единствено за загубите на Русия. 

- За първи път на 1 март предходната година прочетох в медиите, че на Русия й свършват боеприпасите. После й свършиха отново в средата на март. След това през април, през май и по този начин от време на време й свършват боеприпасите. Но през последните няколко месеца не съм чул да й свършват боеприпасите, тъй че не съм сигурен какво се случва. Това е осведомителна война. Ние живеем във време на агитация. Американците не са оставили тук, на локалните прислужници, да се се занимават с това комплицирано нещо. Директно им спускат както се споделя официалното съобщение. Затова голяма част от българите не имат вяра на медиите, не ги гледат, не ги слушат, не ги наблюдават. Отвращават се от тях. 

- Еврокомисарят Тиери Бретон ни предизвиква да произвеждаме повече оръжие. И незабавно да дадем всичко, което имаме за предоставяне. Един пишман специалист от синия интервал на България оня ден съобщи по малкия екран, че се чуди за какво би трябвало да имаме наше оръжие из складовете, откакто сме заобиколени от съдружници.

- Той механически не е прав, тъй като Сърбия не ни е съдружник. От другата страна на Черно море има и други страни, които не са ни съдружници като Украйна, която също не ни е съдружник, Русия, която съгласно НАТО ни е зложелател, Грузия, която също не ни е съдружник и така нататък Аз нямам нищо срещу да произвеждаме повече оръжие. И да, ние би трябвало да произвеждаме повече оръжие. И би трябвало да възстановим българските военни фабрики, премахнати през последните 30 години от американските режими в България. Но ние би трябвало да произвеждаме оръжие, с цел да превъоръжим българската войска. Да възстановим бойните запаси на нашата войска, които сега са поизпразнени. Така че не бих спорил с Тиери Бретон. Доколкото слушам те щели да дават някакви пари за насърчаване на военното произвеждане, дано да ни ги дадат. Но не и с цел да ги даваме тези оръжия след това на Украйна. В никакъв случай. Тези оръжия ще ни трябват на нас.  

- Сякаш партиите сами бутат властта в ръцете на Радев, с цел да ръководи със серийни краткотрайни държавни управления. Този човек е непрестанно на власт. 

- Не е по този начин. Да кажа още един път: ние желаеме властта. Искаме да управляваме. Но задачата на „ Възраждане “ е да ръководи независимо. И това рано или късно ще се случи. Ако Радев искаше властта, той имаше до момента няколко хиляди брилянтни благоприятни условия, в които да направи нужните ходове, с цел да завоюва 90% от българската общност на своя страна. Всъщност тя хлътва по генерали. Тя беше влюбена 12 години в един военачалник от полицията, тъй че наподобява естествено да се влюби и в различен военачалник единствено че от армията. Въпросът е, че в сериозни моменти Радев постоянно заема страната на американците. Тогава когато би трябвало да се избира, когато нещата са или-или, когато ножът опре до кокала, става напълно ясно кой командва в страната. И точно това негово държание ерозира мощно поддръжката за него. Защото, в случай че неговият кабинет беше застанал на твърди позиции и беше направил някои от нещата, които ние слагаме, обстановката в България щеше да е друга. Казвате, че приказваме популистки неща, само че не е правилно. Това са значимите дейности за българския народ. Отказът от влизане в еврозоната автоматизирано взема решение финансовите проблеми на България. Това не е популизъм. Да кажеш, че искаш да решиш проблемите на България не е популизъм, разбирате ли! А какво тогава да кажем, когато искаш да вкараш България във война, когато искаш да разрушиш обществените й финанси? Тогава какво, мислиш за страната и за народа ли?! Няма по какъв начин да се съглася с тази опорна точка. 

- Изпращаме към петдесетина български военни да образоват украинци в Мисията на Европейски Съюз за военна помощ на Украйна. 

- Да, и това е по решението, което беше взето предходната година през ноември за изпращането на оръжия в Украйна. Ние сезирахме Конституционния съд, тъй като няма по какъв начин Народното събрание да задължи държавното управление да работи по този метод. Това е напълно от компетенцията на Министерски съвет. 

Ние ли ще образоваме украинците? Или нас ще ни образоват за нещо друго? Да не стане като оръжията на Киро и Асен, дето сякаш нямаше такива, а най-после двамата доста скрито избавили Украйна. Тоест към този момент какво споделя държавното управление няма значение, тъй като никой не му има вяра. 

Ще кажа следното нещо. Притеснявам се, че тези хора в един миг ще се окажат в зоната на военните дейности. И най-вероятно някой от тях ще бъде погубен. Съответно няма да е напълно ясно от кого ще бъде погубен, само че при каквито и условия да е погубен, ще ни кажат, че е погубен от руснаците. С концепцията да накървят българското общество. С концепцията да ни настървят против Русия. Без значение дали ще се наложи да убият някой или пък няколко българи в Украйна от този контингент, който ще бъде изпратен. Без значение дали цената ще е някаква провокация, примерно ракетно нахлуване или гърмеж в България на някакъв стратегически обект. Всичко това ще бъде приписано на Русия. Американците не се поколебаха да взривят „ Северен поток “, те си го признаха, целият свят знае. Хайде в този момент да се върнем на тезата за мъничката страна, мислите ли, че ще се поколебаят за нас? Изобщо няма да им мигне окото.

Единствената бариера пред включването на България във войната е „ Възраждане “. Точно по тази причина желаеме цялата власт! Защото, в случай че „ Възраждане “ не ръководи, България ще бъде вкарана във войната. Тогава, несъмнено, „ Възраждане “ ще се опълчи. Аз го споделих и отново ще го кажа. Този, който го направи това нещо, ще заплати с главата си за това. Защото ние няма да го допуснем. В една такава обстановка те ще излязат с претекста, че сме във военно състояние, въобще няма да се учудя в случай че вкарат изключително състояние в страната. И тогава към този момент ще вкарат страната в революция. Защото ние няма да оставим това настрани. Ще ви кажа следното нещо. На мен ми се обаждат другари, с които сме служили преди 21 години. Аз съм в мобилизациония запас, аз съм запасняк, ефрейтор съм, служил съм във Военно-въздушните сили, в Противовъздушна отбрана дивизион, обучаван съм да смъквам самолети. Обади ми се един от моите подчинени, аз бях пълководец на поделение, и ме пита: „ Абе, ефрейторе, в случай че ни активизират, какво ще вършим? “. И аз му споделих следното: „ Нека да ни дадат оръжията, пък аз ще ти кажа какво ще вършим! “ И той се смее: „ И аз това споделих на момчетата, дано да ни дадат оръжията. “ Чакаме ги! Така че, дайте ни оръжията, мобилизирайте ни, а ние оттова нататък знаем какво да вършим с оръжията. 

- Така плашите популацията, не е добре. 

- Кого тревожа? Нека да напомня на електората оня анекдот. Двама българи ги карали към бесилото. Ще ги бесят. Единият споделил на другия: „ Брате, дай да се пробваме да избягаме! “ А оня споделил: „ Недей, бе, недей! Ще стане по-лошо! “ Аз не тревожа никого, в противен случай. Аз предизвестявам. Когато ние говорихме, че България ще бъде изправена пред банкрут поради антируските наказания, нас ни нарекоха лъжци. Когато казахме, че е допустимо да се теглят заеми, с цел да се заплащат пенсии в идващите няколко години, нас ни нарекоха лъжци. Когато ние казахме, че е допустимо да се промени курса лев/евро, да вземем за пример от две към едно да стане три към едно, отново ни нарекоха лъжци. Всичко, за което предизвестяваме обаче се случва. И когато приказваме нещо, го споделяме с голяма угриженост. Не бива да допуснем тези неща да се случат. Не е късно и след това да оправим нещата. Но е доста по-трудно да сглобяваме изцяло разтрошената каруца, в сравнение с в случай че е счупено единствено едното колело. 

- И въпреки всичко има много хора, които ще гласоподават за ПП/ДБ, все пак, което направиха, до момента в който управляваха. Кое държи почитателите на Киро и Асен? 

- Пропагандата! Не единствено през последните няколко години. Имаме трийсет години агитация. Много хора си мислят, че като гласоподават за тях, страната ще бъде съвременна, прогресивна и прочие, тъй като те са близки с американците. Това към този момент се видя, че не работи. Защото, където са стъпили американците, там трева не никне. Колкото направиха Ирак или Сирия, която не са спрели да бомбардират от 10 години, съвременни страни, толкоз направиха и България. Обратното. Направиха ни клоаката на Европа. И до момента в който не отхвърлим модерното американско колониално иго, няма да се оправи нашата страна. А нашите сънародници, които са повлияни от тази агитация, стават все по-малко и по-малко. Социолозите им дават първото място. Но даже и най-оптимистичните прогнози дават на ПП/ДБ с 3% по-малко в сравнение с имаха в предходния парламент. Никой не отбелязва, че те вземат дружно по-малко в сравнение с имаха преди. Защо? Защото огромна част от техните последователи и симпатизанти последователно проглеждат. Дори техните последователи не желаят да вървят на война, разбирате ли. Хората, които гласоподават за тях, си мислят, че приказките, които ние им приказваме, че ще ни вкарат във войната, са неистина! Когато схванат, че това е истина, ще бъде късно. Познавам доста хора, които на предходните избори са дали своят вот за Политическа партия, и които в този момент ще гласоподават за „ Възраждане “. Има и такива, които са дали своят вот за „ Доносническа България “, в този момент ще гласоподават за „ Възраждане “. Те видяха, че битката на „ Възраждане “ за правосъдна промяна е поредна. Докато Политическа партия и доносниците я саботираха. Избягаха от съвещанията в Народното събрание, когато трябваше да се гласоподава правосъдната промяна.   

- Аз не мога да схвана кой и по какъв начин излъга Радев да постави тези хора за министри, да им повярва, да ги стартира?

- Американците му редиха на Радев кабинета. Мислите, че той си е редил кабинета самичък ли? Той си постави единствено няколко души, то си проличава кои са неговите хора. Всички останали му ги сложиха американците. 

- Какво значи на един президент, дето е доста мощен и вдигаше пестник, и ще бори корупцията, боен и военачалник, и учил национална сигурност да му сложат американците тези двамата?

- Ами напълно обикновено е откакто те са го поставили за президент. Естествено. Кой назначи Радев? Къде върви да учи Радев? Нали върви да учи в „ Уест Пойнт “. В отчетите там е споменаван като перспективен предстоящ водач. Дадена му е добра оценка от страна на неговите ръководители. 

- Вдигането на тематиката за паметника на Съветската войска ви пристигна дюшеш, подвигна малко страстта на електората. Уважавам изкуството, само че комунистическите паметници са едни от най-неуютните, грамадни и ръбати, те са главно носители на идеологическо подстрекателство, а не на хармония. 

- Не съм изкуствовед, само че на мен тези монументи ми харесват. Социалистически натурализъм. Виждал съм такива монументи из цялата страна. Огромната част от тях са изоставени. Тези монументи се поставят тук-там, където е имало борби, където хора са умирали. И тези хора са умирали поради някакви свои визии и идеали. Аз може да не ги разбирам тези идеали, може да не ги споделям изцяло или изобщо да не ги споделям, само че почитам мъжете, които са вдигнали оръжие в ръка, с цел да пазят своите правила. И то са се борили за тези правила във време, когато битката им е изглеждала обречена. От тази

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР